Scroll Top

0896 803 003
office@cityservices.bg

За запитвания и заявки:
Понеделник - Петък:
9:00 ч. - 18:00 ч.

Понеделник - Петък: 9:00 ч. - 18:00 ч.

Колко често трябва да подменяме почистващите принадлежности

Колкото и старателни и редовни да сме в почистването, ако не подменяме принадлежностите си за почистване на правилните интервали от време, има голям риск да оставяме огромно количество микроби след себе си.

Ето и какво са насоките на специалистите в професионалното почистване за някои от основните принадлежности, на които трябва да се обърне внимание.

Гъбата

Гъбата, която се размотава покрай кухненската мивка може да съдържа и разпространява много опасни батерии като E.coli или салмонела. Затова не се колебайте да я смените веднага щом имате съмнения относно свежестта ѝ. Препоръчителното време за подмяна на подобни гъби е всяка седмица. Това не само подсигурява липсата на опасни бактерии, но и увеличава нейната способност да премахва мазнини и замърсявания от почистваните повърхности.

Мопът

Потапянето на моповете в мръсна вода отново и отново означава, че те лесно могат да се превърнат в развъдник на бактерии. Тяхната подмяна е добре да се прави поне на всеки 2 месеца, при условие, че се употребават при стандартна честота. Като допълнение се препоръчва цялостно измиване и изцеждане на мопа след всяка употреба.

Четка за прах

Докато четката за прах няма нужда да се смяня докато перата или косъмчетата не започнат да капят, се препоръчва да я почиствате с топла вода и веро всеки месец.

А, ако мисълта да разнасяте из къщата си тези мръсни пера Ви изглежда отвратителна, можете да го замените с микрофибърен парцал. Това е и решението, което препоръчват професионалистите. Можете да почиствате парцала с вода и препарат един път седмично или да го пускате в пералнята. Можете да го използвате стотици пъти преди да се наложи да го подмените, без да правите компромис с микробите.

Почистващи кърпи

Онези почистващи кърпи, които използваме, за да почистим всякакви неща – от под до електронни устройства. Те са прекрасна почва за развитие на плесени. Според професионалистите в почистването те трябва да се перат редовно, особено ако се използват ежедневно. Освен това трябва да се закачат на места, на които могат да изсъхнат докато не се използват, за да се намали вероатността от развитието на бактерии и плесени, както и лошата миризма.

В случай че го замените с микрофибърен парцал, както препоръчват професионалистите от фирма за почистване City Services, то ,както казахме и по-горе, можете да ги подменяте чак след като се износят напълно като междувременно ги перете редовно.

Домакинските ръкавици

Това са ръквиците, които използвате, когато миете чинии или почиствате тоалетната. Различни чифтове за всяко едно от тези занимания. Те е необходимо да се сменят чак след като се износят. А дотогава, просто ги измивайте след употреба

Пластмасови четки

Пластмасовите четки са доста издръжливи, като се има предвид колко мръсотия успяват да премахнат. Те са се доказали като по-издръжливи от парцала и гъбата. Необходимо е само да ги измивате добре един път седмично и можете да ги подмените чак, когато се износят нацяло.А колко време ще им е необходимо, за да се износят, зависи изцяло от това колко често ги използвате.

Домашно приготвените продукти за почистване

И докато домашно приготвените продукти за почистване могат да накарат домът Ви да лъска и да мирише на свежо без употреба на химикали, техният срок на годност е съществено по-кратък. Най-добре е да приготвите толкова колкото са Ви необходими за самото почистване или ден-два отгоре. Те нямат добавени консерванти и лесно ще загубят свойствата си.

Прахосмукачката

Няма нужда да се притеснявате много за прахосмукачката. Висококачвествените прахосмукачки издържат с години, ако им правите лека поддръжка от време на време. Това включва редовна смяна на торбичката и почистване на филтрите. Ако усетите промяна в качеството на работа на прахосмукачката и сте преминали през горните 2 стъпки, прегледайте упътването на Вашата прахосмукачка или потърсете сервиз.

Метлата

Метлите са едни от онези домакински принадлежности, с които имаме най-дълги взаимоотношения. Използваме ги с години, освен ако употребата им не е прекалено агресивна.

За да се съхранят за по-дълго и да останат възможно най-чисти е добре да се измиват след употреба и да се съхраняват така че да не докосват пода, за да се проветряват докато не се иползват.

Дръжте се добре с принадлежностите си за почистване и те ще Ви се отплатят!