Scroll Top

0896 803 003
office@cityservices.bg

За запитвания и заявки:
Понеделник - Петък:
9:00 ч. - 18:00 ч.

Понеделник - Петък: 9:00 ч. - 18:00 ч.

DIY: Домашни почистващи препарати

Няма нищо по-хубаво от това в дома ни да бъде чисто и приветливо, да има приятен свеж аромат, а ние да се чувстваме доволни, от свършената работа по почистването. Напоследък доста се зашумя по въпроса с чистенето и по скоро с почистващите препарати.

Различни изследвания започнаха да ни показват и доказват, че в голяма част от препаратите, които използваме за почистване на дома има съставки, които сериозно могат да увредят нашето здраве, а и това на природата, която вече отдавна страда от вредното човешко влияние.

В крайна сметка не можем да оставим домовете си неугледни, прашни и непочистени, затова не можем и да се откажем от използването на препарати.
Почистване на дома

Но съвсем спокойно можем да започнем да си ги правим у дома. Така със сигурност няма да вредим на себе си, а и ще се научим как с няколко продукта можем да създадем истинско почистващо чудо. Ето и как да си приготвите няколко препарата за основно почистване у дома:

Почистване на прозорци

Всичко, което ви е нужно е оцет, вода и етерично масло. Смесете в подходящ съд ½ ч.ч вода и 1 ½ ч.ч оцет, след което няколко капки от маслото – миризмата може да бъде по ваш избор. След това започнете да чистите прозорците си както обикновено.

Друг интересен и съвсем елементарен метод за почистване е с помощта на вода и вестници нищо повече – пръскате с водата по прозореца, после забърсвате със вестника. Най-накрая минавате прозореца с памучна кърпа. Ще се удивите от резултата.

Препарат за почистване на мебели

За да си приготвите препарата са ви нужни 1 с.л сок от лимон и същото количество зехтин. След това просто намокрете парцала и започнете да обтривате мебелите си. Подходящ е за дървени повърхности – полира ги идеално.

Препарат за почистване на фурната

Отново това, което ви е необходимо за препарата са неща, с които разполага всяко домакинство, дори да нямате в момента, със сигурност няма да ви струва много. Нужни са ви сода за хляб и вода. Трябва да си направите паста от двете съставки, след което хубаво да намажете дъното на фурната. След няколко часа измийте и се уверете колко добре ще се почисти печката – няма да остане и следа от мазните петна

Универсални препарати

за да си го направите, необходими са ви равни части дестилиран оцет и вода, но е добре да прибавите и етерично масло. Миризмата на оцета се изпарява, но все пак сложете няколко капки някаква миризма по ваш избор, за да не се чувствате неприятно докато чистите.